ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΜΟΝΗ ΕΣΤΙΑΣΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ GREEN PROGRAM ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
GREEN PROGRAM

ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Όλο το προσωπικό του Minoa Apartments είναι ευαισθητοποιημένο απέναντι στις περιβαντολλογικές και κοινωνικές μας ευθύνες. Είτε πρόκειται για διαμόρφωση καταλυμάτων που χρησιμοποιούν βιώσιμα υλικά, είτε για ανακύκλωση απορριμμάτων, είτε για εξοικονόμηση νερού, είτε για την διατήρηση οικοσυστημάτων, είμαστε πάντα προετοιμασμένοι να αναλάβουμε δράση. Το ξενοδοχείο μας δεσμεύεται να μειώσει ενεργά την κατανάλωση ενέργειας, του νερού, των αποβλήτων και των χημικών. Από την μεριά μας δεσμευόμαστε να ελαττώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα απόβλητα αλλά και να μειώσουμε τα πλαστικά μίας χρήσης.

Ένας πιο φιλικός ως το περιβάλλον προορισμός και ταυτόχρονα μια ακόμα πιο ευχάριστη εμπειρία σας περιμένει στο Minoa Apartments για πιο «πράσινες» διακοπές.

 

Ενέργεια

Το αποτύπωμα του άνθρακα που παράγει η γενιά μας είναι τεράστιο, για αυτόν τον λόγο βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το αντίκτυπό μας στο περιβάλλον με νέες τεχνολογίες, όπως LED λαμπτήρες, κλιματιστικά που σταματούν να δουλεύουν όταν οι πόρτες είναι ανοιχτές κι ένα σύστημα που τροφοδοτεί μόνο τις ηλεκτρικές συσκευές του δωματίου που είναι απολύτως απαραίτητες για να λειτουργήσουν.

Νερό

Ανακύκλωση του νερού με πότισμα των φυτών, καθώς και η παρακολούθηση της ροής του νερού στα μπάνια και τις εγκαταστάσεις μας, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει προκειμένου να ελαττώσουμε την κατανάλωση του νερού στο ελάχιστο.

Ανακύκλωση

Στο πρόγραμμά μας για την μείωση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση έχει πρωταγωνιστικό ρόλο όσον αφορά την συνολική μείωση των απορριμμάτων σε όλο το κατάλυμά μας. Το νερό της βρύσης φιλτράρεται και ελέγχεται καθημερινώς, με σκοπό την μείωση των πλαστικών μας μπουκαλιών. Επιπλέον, οι επισκέπτες μας μπορούν να βρουν πολύ εύκολα την ανακύκλωση του γυαλιού, του πλαστικού και του χαρτιού, καθώς υπάρχουν σταθμοί ανακύκλωσης σε βασικά σημεία του καταλύματος.

Αλυσίδα Βιωσιμότητας

Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους προμηθευτές μας για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε την ίδια οπτική σχετικά με τις περιβαλλοντικές πολιτικές μας, από την αλλαγή των πακέτων μας στα οποία παρέχουμε τα προϊόντα μας στους επισκέπτες μας, μέχρι ακόμη και τη συνεχή προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε τοπικούς επιχειρηματίες και να παρέχουμε στους επισκέπτες μας τοπικά προϊόντα.

Υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων και προμηθευτών

Το Minoa Apartments ήταν πάντα πολύ κοντά στις τοπικές επιχειρήσεις του νησιού, καθώς και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να συνεργαζόμαστε πάντα με συνεργάτες που είναι σε θέση να μας προμηθεύσουν τοπικά προϊόντα, όπως ελληνικοί αμπελώνες, κάτι που έχουμε άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε στους επισκέπτες μας ελληνικές ετικέτες στα προϊόντα, όπου αυτό είναι δυνατό. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργαζόμαστε συνεχώς με ντόπιους, στέλνοντας επισκέπτες να γνωρίσουν το νησί με κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά, καθώς και προτείνοντας τοπικά εστιατόρια που προσφέρουν ελληνικές σπεσιαλιτέ διεθνώς.

Προσφορά στην Κοινότητα

Στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητάς μας, αλλά ακόμη περισσότερο, λόγω του γεγονότος ότι νοιαζόμαστε για την κοινότητά μας, το Minoa Apartments στηρίζει το Ηράκλειο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε την απασχόληση ντόπιων στο ξενοδοχείο μας ενώ έχουμε σημειώσει αύξηση των δωρεών μας σε διάφορους οργανισμούς για το δημόσιο καλό.

 

ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ – ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ»!

  • Χρησιμοποιείτε την παροχή νερού συνετά και κλείστε την βρύση οπότε δεν είναι απαραίτητο.
  • Ανακυκλώστε χρησιμοποιώντας τους ενδεικτικούς κάδους ανακύκλωσης σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.
  • Απενεργοποιήστε τον κλιματισμό όταν δεν βρίσκεστε στο δωμάτιο και βοηθήστε μας να εξοικονομήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια.
  • Μην ζητάτε αλλαγή πετσετών κάθε μέρα. Βοηθήστε μας ενάντια στην κατάχρηση της ενέργειας και την κατανάλωση του νερού.

 

Χρησιμοποιούμε τη θέση μας για να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας να σέβονται τον πλανήτη και να υποστηρίζουν προϊόντα και διαδικασίες που συμβάλλουν σε πιο υγιείς και ευτυχισμένες κοινότητες, ενώ ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις.
Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αρχή. Τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις προκειμένου να εκπληρώσουμε το όραμά μας για υπεύθυνους και βιώσιμους τρόπους.
Οι συλλογικές μας προσπάθειες θα επικεντρωθούν στους τομείς όπου πιστεύουμε ότι το MINOA APARTMENTS μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, δηλαδή στην δημιουργία ευκαιριών για τους νέους, στην ανέγερση ισχυρότερων κοινοτήτων και στην διατήρηση του περιβάλλοντός μας.
Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να προχωρούμε προς μια ιδανικά προπορευόμενη και κοινωνικά επίκαιρη εταιρεία με τη φιλοδοξία ότι θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με τη δραστηριότητά μας στην κατάρριψη των φραγμών και στην προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης του προορισμού όπου δραστηριοποιούμαστε.

ΕΣΠΑ
} else {